Thuiswerken zal door de organisatie worden geaccepteerd als er vertrouwen is; de verantwoordelijkheid om hiermee verstandig om te gaan, ligt bij jezelf

Tegenwoordig kun je overal tijd- en plaats onafhankelijk werken. Je eigen huis als tweede werkplek is steeds meer een geaccepteerd fenomeen. Is thuiswerken hiermee een oplossing om (reis)tijd te besparen of moeten we verder kijken?  Onderzoek van  intermediair wijst uit dat met name hoogopgeleide medewerkers die een deel van hun werk thuis doen, daar in grote mate zeer positief over zijn.  77% van de thuiswerkers kan zich beter concentreren, 78% zegt effectiever te kunnen werken en dat met thuiswerken de balans werk-privé is verbeterd.  Aan welke voorwaarden moet we voldoen om dit te bereiken? Op basis van mijn ervaring, stel ik drie criteria.

Sinds 1995 werk ik onder andere vanuit thuis. Sterker nog, al meer dan twintig jaar werk
ik vanaf verschillende plekken. In 1990, toen ik begon met de realisatie van het Sport en Recreatiecentrum de Scheg in Deventer, werkten we immers al flexibel. Via de laptop hadden we een modemverbinding met het kantoor in Maastricht en konden we documenten uitwisselen. In 1995, met de introductie van Windows 95 en e-mail, werd dit nog makkelijker.

Waarom zijn er dan nog steeds zoveel organisaties die thuiswerken niet toestaan?  Argumenten die hiervoor worden aangedragen, zijn:

‐       mijn medewerkers moeten face-to-face bereikbaar zijn;
‐       thuis gebeuren andere dingen dan werken: de schilder of de monteur komt;
‐       ik heb geen controle over het aantal uren dat de medewerker thuis werkt;
‐       wij hebben geen beveiligde verbindingen die toegang geven tot ons bedrijfsnetwerk.

De lijst kan nog vele malen langer worden, maar je begrijpt de essentie. Als we
medewerkers niet durven te vertrouwen, wordt het lastig. Als jij als medewerker laat zien dat je te vertrouwen bent, en de werkzaamheden die je thuis verricht zijn SMART, zal thuiswerken geen probleem zijn. Oké, hiermee is het organisatorische aspect van thuiswerken opgelost. Er is vertrouwen.

‘Vertrouwen is de basis van samenwerking.
En dat is een eufemisme…’

Voor een geschikte thuiswerkplek moet er dan nog een tweetal zaken worden geregeld.
Ten eerste de ICT-verbinding. Zorg voor een goede infrastructuur naar het bedrijfsnetwerk. Cloud-systemen bieden tegenwoordig goede en simpele oplossingen.

In 1998 heb ik het fysieke archief de rug toegekeerd. Het werkte me tegen. Alle
documenten die ik kreeg of maakte werden digitaal opgeslagen. Deze werkmethode
hanteer ik nog steeds. Een geordende databank met een goede zoekmachine zorgen
ervoor dat ik de beschikking heb over al mijn opgebouwde kennis en de cloud zorgt
ervoor dat ik altijd de beschikking heb over mijn spullen, waar ik ook ben, op
kantoor, thuis, bij mijn opdrachtgever of op mijn derde of vierde werkplek.

Tot slot de thuiswerkplek zelf. Veel medewerkers denken dat de keukentafel voldoende is.
Ik zeg ‘eh’, nee. Voor thuiswerken is rust van belang. Is deze rust bij de keukentafel te realiseren dan is dat prima. Vaak is dat echter niet het geval.  Als er kinderen thuis zijn, heb je al een probleem. In dat geval is een af te sluiten werkruimte met goede
onderlinge afspraken over wel en niet storen, van belang.  Verder moet de werkruimte voldoen, net als op kantoor, aan de volgende drie criteria: een goed bureau, goede verlichting en een goede bureaustoel.

Vroeger waren de kinderen klein en probeerde ik thuis te werken. Lastig als je dit niet in een eigen werkruimte kunt doen. De stoor-factor is groot; de kinderen vragen op hun manier toch om aandacht. Een eigen ruimte was en is dan de enige oplossing. Ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik dit eenvoudig op de begane grond kon realiseren. Nu de kinderen de deur uit zijn om te studeren, zou je denken dat een apart kantoor niet meer nodig is. Het tegendeel is waar. Nu wordt op vrijdag het huis schoongemaakt. De stofzuiger, de dweil… De enige manier om rust te krijgen, is met de deur dicht.

 

Tot slot.
Wist je dat de overheid jouw in staat stelt om eens in de vijf jaar een goede
thuiswerkplek in te richten voor een bedrag van 1850 Euro? Ik zeg doen.

Jacinto Holten